Lite "flaflonger"

Ja rubriken kanske kräver lite översättning: flaflonger står här hemma för kalsonger. Det blev faktiskt några plagg till sydda i torsdags; tre par kalsonger till äldstingen. Nu är jag ganska osäker på om de verkligen kommer bli bra till honom, är rädd för att de blir för vida i benöppningarna. Denna gång bandkantade jag ju med CoverPron och dessutom  med interlock och då drar det inte ihop sig lika mycket som när jag syr på vanliga maskinen och har en muddremsa som är ca 75% av benöppningens omkrets. Jag har ju hitintills varit lite motståndare till att bandkanta på CoverPron eftersom jag tycker det blir för knöliga, obehagliga skarvar. Men när man bara använder tre lager kantband så blir det lite smidigare, fast jag vet inte, jag gillar tvillingnålssömmen vis sömnaden av trosor/kalsonger. Framtiden får utvisa vad jag väljer att använda mig av.


Tyg: JNYdesigns röda "Aporlejon" tyg, limegrön Hilco interlock till kantband och så toppat med limegrön tråd till kontrastsömmar sydda på CoverPron.

Jag laborerade lite med diffmatningen. På det ena paret använde jag diffmatning 1,0, d v s standardvärdet, på det andra paret använde jag diffmatning 1,5, vilket i mitt tycke inte gav någon skillnad. På sista paret använda jag diffmatning 0,5, då drogs tyget ihop lite och sömmen blev konstigt oelastisk, inget bra med andra ord. Jag trodde att jag skulle lyckas dra ihop benöppningen lite med hjälp av diffmatningen, men lyckades med andra ord inget vidare. Nå det får bli mer laborerande vid annat tillfälle. Trots att jag nu har haft maskinen i över ett år så har jag inte "lekt" så mycket med den så jag har ganska dålig koll på vilka inställningar som leder till vad.

Kategori: